Pártszékház kiadó!

2012.11.19. 23:09 Komlósy Cs

schiffer_not.jpg Cirka három éve volt az LMP nevezetű vidám flashmob formációnak arra, hogy definiálja önmagát és programját, s nem utolsó sorban: hogy választ adjon önmaga kínzó kérdésére. Szó se róla, sokat kellett bábáskodni felette, de végre meghatározta irányát az a párt, amely - ha nagyon szigorúak vagyunk - a 2010-es választások parlamenti küszöbén leginkább a politikai zöldfülűek szimpátiaszavazatai és a trollvoksok hathatós segítségével rángatta át magát. Ami eddig is kristálytiszta volt, hogy jobbra nem tarthatnak: ott csak tülekedés, vállalhatatlan lapaj parasztok csürhéje várna rájuk, akik ráadásul a jóbaráti pecsenyéket is rég elosztogatták már.

A legutóbbi pártkongresszuson aztán Schiffer vezérürü gondolt egyet, picsába a balra indexszel, berakta ötösbe, majd jámbor pásztor mellett gyapjat szarik a farkas csatakiáltással elkezdett 220-al száguldani, kínosan középre zárva a záróvonalon - a következő választásokat jelentő rohadt nagy betonfalig. Nem értek egyet azokkal a (számomra) túlzó állásfoglalásokkal, hogy az LMP ezzel kinyírta a nagy ellenzéki összeborulás esetleges sikerességét. Az LMP szimplán önmagát nyírta ki. A 4-5%-uk egy része a levesbe, a másik pedig a bal oldalra vándorol majd, feltéve és erősen gyanítva, hogy a bohócszavazatok következő alkalommal nem játszanak majd. Akkor aztán lehet még nagyobb elánnal osztálykirándulásokat szervezni a Közgép udvarára, leláncolt Prométheuszt játszani a parlament parkolójában, meg felfújható kempinglábasokkal protestszavazokért haknizni az országban - vevő közönséget  nem nagyon találnak majd rá.

Az LMP-t megalakulása óta igen sokszor, igen sokan aposztrofálták komolytalan pártnak: idealista-naiv neve miatt, a marginális bal- és jobboldali értékektől eltérő programja miatt, obstruktív megmozdulásai okán, különben is: a Schiffer úgy néz ki, mint egy jóllakott óvodás, a Vágó Gábor meg egy kalocsai huszártiszt eltitkolt szerelemgyereke lehet csak és... A hülyeséget félretéve úgy gondolom, hogy a pártnak igenis lehetett volna helye a parlamentben, már csak azért is, mert a kétszínű politikai palettával már nagyon teli a bakancsunk. Az LMP azonban nem látta be, hogy a politikai szövetségkötés nem egyenlő identitása feladásával, inkább egy teátrális szeppukuval válaszolta meg a saját maga által feltett kérdést. Most akkor jobb?


(Kép a varánuszról, köszönjük!)

Szólj hozzá!

Címkék: kongresszus bajnai schiffer lmp együtt2014

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarmemmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr244915538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása